sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Tippsund 2014

Tippsund OH1AA kesäleiri oli tänävuonna vasta syyskuun toinena viikonloppuna. No leiriä ei myöhäisempi ajankohta haitannut. Keli oli mitä mainioin. Tippsundiin lähdin perjantaina klo 12 aikoihin ajelemaan ja matkalla pysähdyin Taivassalon Salelle ostamaan leirille evästä. Taivassalon keskustasta ajelin Hakkeenpään laiturille. Siellä aikani katseltuani lähdin kohti Kahiluotoa ja pysähdyin vähän ennen Tippsund porttia olevalle kannakselle. Kävin katsomassa Tippsund porttia ja huomasin että se on kiinni, mutta ei lukossa. Odottelin jonkun aikaa ja näin kun OH1SJ Asko tulee myös ja ajaa Tippsund portille. Ajoin autolla perään ja sanoin että portti ei ole lukossa. Niimpä päätimme avata portit ja ajaa autot sisälle. Paikalla olikin jo OH1UH Kari Ikaalisista pitämässä Atlas radiollaan jo peditiota auton takaluukulla 80m:llä. Hiljalleen paikalle alkaa valua lisää porukkaa ja Tippsund OH1AA kesäleiri on valmis alkamaan.

Illalla OH1AJ Laivaston radioamatäärit kokkasivat oikein maittavaan lasange. Leiriaseman pystytys jäi aika myöhäiseksi. Radioita ja antenneja tuli OH1T asemalla vasta illalla. HF radiosta oli unohtunut myös virtapiuha pois. Joten tarvittiin vararadioita leiriasemalle. Ilta jatkui saunomisen ja seurustelun merkeissä.

Lauantai aamupäivällä kannoin päärakennukseen oman radioni Yeasu FT-857D ja pystytin HongKong lipputankosarjaan Diamond X200N antentennin. Tarkoitus oli kokeilla RMS Express yhteyksiä Turun Jäkärlään OH1FKC Jussin kanssa. Ilmottauduin Turun 2m toistimelle ja se tuli Tippsundiin 59+60 eli täysiä tauluun. Sovittiin että kokeillaan taajuutta 145300 FM jolla kokeillaa siirtää RMS Express viestejä. Kuitenkin suora yhteys Tippsund ja Jäkärkän välillä oli estynyt. Mitään ei kuulunut. Palattiin takaisin toistimelle ja koitettiin vielä puheella saada suoraan yhteyttä mutta tuloksetta. Kaivoin autosta HF 80m dipolin ja se laitettiin päärakennuksen taake melko matalalle v-asentoon. Tippsundissa on kuitenkin HF 58 pohjakohinat joten kovin hyvin asema ei siellä kuulisi.

OH1KW Antero ja OH1MG Alpo toivat myös tietokoneet ja radiot mutta heillä kummallakin oli ongelmia radion ja tietokoneen välisissä digikaapeleissa. Kuitenkaan jostain syystä RMS Express ei suostunut ottamaan yhteyttä HF:llä. OH1KW tietokone ei vastanut vaikkakin kuuli kyllä että sitä kutsuttiin. Varsinaista ratkaisua tähän ei saatu miksi yhteys ei muodostu HF:llä. OH1EBK Markus toi myös Kenwood 2m FM radion ja tietokoneensa mukanaan. Hänen kanssa saatiin RMS Express pakettiliikenne toimimaan. Näin saatiin ainakin varmuus että liikennöinti toimii. Aikaa tähän meni noin 4 tuntia. :)

Ennen ruokailua keräsin omat radioni pois ja vein ne takaisin autoon. Ruokajonossa OH2BU Jari kysyi että olenko vielä perusluokassa ja tarjosin mahdollisuuden kokeilla T2 tutkintoa. Tähän suostuinkin. Ruokailun jälkeen kun Jari piti luentoa ARRL Logbook verkkologista tein T2 tentin. Luennon jälkeen tarkastettiin tentti ja siinä oli 12 virhettä joka riittää T2 tentin läpimenemiseen. Niinpä täytin Viestintäviraston kaavakkeen, jolla luokkamuutosta anotaan. Nyt sitä ollaan siis yleisluokassa kunhan paperiasiat tulevat kuntoon ja posti tuo uuden pätevyystodistuksen.

Launantai-ilta leirillä jatkui perinteisin menetelmin, saunomisella ja grillailulla.

Sunnuntai aamuna oli vielä aamupala jonka jälkeen lähdin ajelemaan takaisin kohti Loimaata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti